Biblio: Popasuri in imprejurimile Bucurestilor
 

Title:      Popasuri in imprejurimile Bucurestilor
Categories:      Atractii Turistice Cernica
BookID:      7
Authors:      Gheorghe Graur Florescu
ISBN-10(13):      n/a
Publisher:      Sport Turism
Edition:      1
Number of pages:      0
Language:      Not specified
Price:      0.00
Rating:      0 
Picture:      cover
Description:     

An de an, de indata ce incolteste firul ierbii si infloresc pomii in livezi, ne-am obisnuit ca la sfarsitul saptamanii sa fugim de aglomeratie, de zaduful datorat zidurilor si caldarimului orasului si sa mergem, macar pentru cateva ore, departe, la o margine de padure, unde clipoceste apa unui rau sau a unui lac. Clipee de relaxare petrecute "la iarba verde", in mijlocul naturii, ne reconforteaza pentru tot restul saptamanii si asteptam cu nerabdare, cu neliniste chiar, ca ele sa se repete.

 

Textul ghidului ii alaturam o harta turistica generala cuprinzand totalitatea obiectivelor prezentate si cailde de acces, precum si harti ale celor mai importante zone turistice. Arheologii au dovedit ca zonaBucurestilor si a imprejurimilor sale a fost neintrerupt locuita, cunoscand toate marile etape ale dezvoltarii societatii omenesti. Marturie stau descoperirile de la Pantelimon, cimitirul neolitic de la Cernica, urmele din epoca bronzului de la Tei si Glina. In locuri deosebit de pitoresti si bine adapostite in mijlocul lacurilor si padurilor, ca la Snagov si Caldarusani, la Balteni, Tiganesti si Comana, la Pasarea si Cernica, s-au zidit manastiri care aveau sa devina puncte intarite, dar si remarcabile centre de cultura prin tipariturile, picturile, tesaturile si broderiile ce se fureau aici.


Reviews


Please past text to modal
Stiați că, în Portal Vox Cernica:

1. Dacă vă veți abona sau daca veți da un like, veți fi notificat cand va fi publicat un nou articol ?

2. Daca doriti veti putea publica un articol, exprima o opinie, publica un anunț gratuit, incărca un video sau fotografii, sau link-uri catre alte site-uri ?
3. Puteți avea acces la propria casuta postala in mesageria proprie portalului, dacă vă inregistrați ca și utilizator.
4. Va puteți conecta cu alti membrii inregistrati si veți putea comunica pe chat sau veti putea trimite mesaje catre acestia ?
5. Va puteți modifica propriul profil de utilizator ?
6. Daca doriti, puteti avea acces la spatiul de emisie al postului de televiziune on-line VoxCernica TV Live, in cadrul regulilor care vor fi comunicate. ?