- Scris de Administrator Administrator
- Categorie: Istorie Locala Istorie Locala
- Creat: 23 Februarie 2018 23 Februarie 2018
- Accesări: 7433 7433
In anul 1991 a fost adoptata Legea Fondului Funciar prin care a fost definit si reglementat fondul funciar (terenurile de orice fel, indiferent de destinatie) al Romaniei inclusiv stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor. In vederea protejarii monumentelor si sit-urilor arheologice a fost necesara aducerea la cunostinta a acestora catre Comisiile de improprietarire constituite la aceea vreme in cadrul primariilor localitatilor unde se regaseau aceste monumente/sit-uri.
Va prezentam o adresa a Muzeului de Istorie si Arta a municipiului Bucuresti catre Comisia de improprietarire a Primariei Comunei Cernica (S.A.I.). in care
era comunicata lista monumentelor memoriale si a sit-urilor arheologice aflate pe teritoriul comunei Cernica, evidentiate pe fiecare sat: Caldararu, Balaceanca, Posta, Tanganu si prin care erau interzise toate lucrarile a caror adancime coborau sub 25 cm. La aceasta adresa au fost anexate si planse, copii dupa planurile cadastrale de ansamblu al Comunei Cernica la scara 1:10.000.
A se citi si:
Satul Medieval Maracineni in lumina cercetarilor arheologice de la Caldararu, Cernica.
Orientarea mormintelor necropolei neo eneolitice de la Cernica. O noua abordare
Monumente istorice. Comuna Cernica
Pregatire itinerarii excursii tematice. Partea II-a.
Adresa catre Consiliul Popular al Comunei Cernica. Institutul de Arheologie.1970
Notificare comentarii
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.