Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Fotbalul romănesc își continuă drumul său într-un zig-zag permanent alternând rezultate bune cu... contraperformanțe. Ligile 1, 2 și 3 sunt sub jurisdicția federației naționale  (FRF). Ligile 4 și 5 sunt sub cea locală, în speță, județeană. 

      Județul Ilfov este cel mai mic din țara noastră : are 8 orășele și 32 comune.  Cele 2 ligi de sub patronajul său numara 27 echipe: 12 în  Liga a 4-a și 15 în Liga a 5-a. Deci nu toate comunele și orașele au echipe înscrise in competițiile județului. Comuna Cernica are o echipă înscrisă sub numele Victoria Tânganu care are în componența sa jucători din toată comuna. Majoritatea sunt din satele Tânganu și Poșta cu căte 7-8 jucători fiecare. Din motive pe care le trecem sub tăcere nu sunt și jucători din Cernica deși ei ar fi primiți cu brațele deschise...  Ideea acreditată că sunt folosiți, cu precădere, jucători străini sau doar jucători bătrâni este falsă ! 

    Comuna noastră are 3 terenuri dotate corespunzător:unul central în Cernica, altul în apropriere de Căldăraru și altul în centrul satului Tânganu.  Echipa din comuna noastră a disputat meciurile de până acum pe terenurile din Căldăraru, din Tânganu și în vreo două cazuri pe terenurile... adversarilor. Deci sunt probleme...

      Pe terenul din Căldăraru meciurile nu se pot disputa decât de la ora 14, o oră incomodă pentru toată lumea.  La ora oficială, 12, terenul este ocupat de iubitori de fotbal locali. Este dreptul lor să practice sport și este respectat. Atunci rămâne varianta cu terenul din Tânganu. Aici sunt 2 probleme. Prima:suprafața de joc este denivelată pentru că nu are un sistem de udare. Dar cea mai grea problema este cu vestiarul. Acolo a fost cazata temporar o familie. Și acolo sunt de vreo 2 ani. Prima dată au ocupat un spațiu. acum s-au extins și în al doilea. Colac peste pupăză s-a defectat și instalația de apă și s-a produs inundație. În WC este o mizerie de nedescris, deci inutilizabil.

   Așadar probleme, probleme. Care prin implicarea factorile de decizie locali s-ar rezolva. Mai ales că echipa se comportă onorabil :ocupă locul 8 din 15 în condițiile în care în prima parte a returului a întâlnit toate echipele  plasate în partea superioară a clasamentului. Ba chiar a disputat ambele meciuri cu liderul Glina pe terenul acesteia pierdute onorabil cu 3-5 și 2-3 ! Mai precizăm că echipa din Glina a câștigat TOATE cele 17 meciuri disputate până acum!

  Așadar cine întinde o mână de ajutor echipei comunei noastre ?. Pentru că este, totuși  a  noastră, a întregii comune.

     Să ne bucurăm că avem așa ceva ținând cont că "ai nostri tineri" preferă calculatoarele, internetul, facebook-ul, tabletele în locul... sportului. Întinzând o mână de ajutor echipei comunei noastre o facem, practic în favoarea tinerilor noștri. Și, important !,  și în favoarea noastră a spectatorilor iubitori și impătimiți de fotbal...

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV