Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
 gaze caldararuIn sfarsit, in Caldararu au inceput lucrarile pentru reteaua de distributie gaze. Sincer, nu imi vine sa cred ca se intampla acest lucru dar va putem spune (fara a garanta) ca, da, la anul (2010 ) vom avea cel putin conducta de gaze trasa prin fata portii. Spun, cel putin pentru ca decizia de racordare propriu-zisa la conducta va depinde de bugetul fiecarei famiilii in parte. Un alt factor de decizie va fi tipul de casa existenta: una batraneasca sau una noua. Cu alte cuvinte, nu ne costa nimic sa avem conducta la poarta (cu exceptia neplacerilor temprare cauzate de lucrari, cum ar fi praful, noroiul, zgomotul etc.) dar ne va costa sa "ne tragem" gazele in propria noastra curte. Cat ? Deocamdata, nu stim si nu sunt anuntate nici pe pancartele generos imprastiate prin intersectiile princiipale ale satului si din ce fonduri a fost finantata executarea lucrarilor. La costuri de racordare se vor aduga costurile cu centrala si reteaua termica si binenteles costul gazelor. Presupun ca nu va fi usor de gasit clienti tinand cont de toate aceste costuri. Oricum nici acum nu-mi vine sa cred ca ni se intampla in Caldararu:

 

reteaua de electricitate se modernizeaza prin schimbarea stlpilor si cablurilor, lucrarile pentru gaze au inceput, gazonul unui nou teren de fotbal care toata ziua este "bibilit" de niste persoane.Trebuie sa recunosc ca sunt impresionat. Si sunt impresionat, culmea, cu vreo luna si ceva inainte de alegeri. Nu vreau sa-mi pun intrebarea retorica de ce aceste lucruri nu sau intamplat mai devreme pentru ca nu cunosc povestea si istoricul contractarii acestor lucrari. Important este ca, in sfarsit se fac, nu mai sunt doar niste promisiuni din patru in patru ani si sa speram ca lucrarile de apa si canalizare nu vor incepe in primavara lui 2012. Pana atunci atentie la santurile temporare si sa speram ca lucrarile se vor termina cat mai curand, noroiul nu va fi prea mare si costurile de racordare vor fi rezonabil...de mici. Ne pare rau pentru calul din imaginile de mai jos (atentie pentru cei slabi de inger sa nu vizualizeze fotografiile  din acest album- click aici), Din spusele vecinilor se pare ca azi noapte a fost batut de stapanul carutei pe care o insotea si speriat a luat-o la fuga.  Bietul animal a cazut in sant , si-a rupt binenteles picioarele si a fost parasit , azi dimineata fiind gasit mort. pe strada Unirii.  A fost ridicat astazi de catre reprezentantii primariei. Speram sa nu se mai intample si cu alte animale sau cu vreun nenea un pic "ciupit"  si "obosit" pe drumul sau "podisca" spre casa. Daca cineva stie mai multe detalii despre cand se estimeaza ca vor fi gata lucrarile sau stie mai multe despre costurile de racordare il rugam sa comenteze acest articol sau pe forumul nostru la rubrica dedicata. Noi am inteles ca deocamdata prima faza consta in ruta Biserica-Scoala-Str. Unirii- si soseaua spre statia de apa. A se citi si "In sfarsit...gaze in Balaceanca"

Gaze in Caldararu. Oct-09

Comentarii   
Vasile Bolboja
0 # MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA....Vasile Bolboja 16-10-2009 09:25
"Mai bine mai tarziu decat niciodata" spun niste vorbe intelepte. Asa si cu gazele noastre de care se vorbeste de cativa ani. Adica de prin 2003 cand urbea noastra comunala a fost inzestrata cu o retea de gaze prin reprezentanta sa. Adica Cernica. Articolul de mai sus a pus degetul pe rana: cu ce bani se plateste reteaua,mai ales de catre cei de pe ulitele marginale, cu ce bani se platesc gazele propriu-zise, deloc ieftine. Dar sa nu fim carcotasi si sa ne bucuram pentru cei cu stare materiala prospera. Ca doar criza mondial-romanea sca nu ne-a saracit pe toti...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Cristi Peter
0 # Mai bine deloc decât jaf...Cristi Peter 11-11-2009 13:22
Am un prieten care vrea să-şi tragă gaze undeva în Voluntari (e oraş, dar totuşi). I s-a prezentat un deviz estimativ de 4880 EUR + TVA pentru aproximativ 50m de racord de la conducta principală, pe o stradă marginală până în dreptul curţii, fără nimic altceva. Deci la acest preţ ar trebui adăugat costul regulatorului individual, contorul, racordul până în casă, ţevile din casă etc. Nu prea înţeleg ce fel de afacere mai e asta cu utilităţile (aici e vorba de electricitate, apă, canal, gaze), pentru că peste tot în lume firmele respective INVESTESC şi îşi recuperează banii în termen de zeci de ani, nu imediat. Cum ar fi, la noi CONSUMATORII SUPORTĂ INVESTIŢIA, din care firmele de utilităţi vor scoate bani un secol-două de aici înainte (dacă o mai exista ţara asta şi locuitorii ei, sau poate pleacă toţi în Spania şi Italia). Ştie cineva unde şi cui ne putem adresa ca să ne plângem? Există vreo autoritate care să-i oprească să-şi facă de cap?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Administrator
0 # Administrator 11-11-2009 14:02
racordarea utilitatilor la reteaua de la drum..se va face de firme acreditate de firma care face reteau de gaze principala...ac este firme sunt listate pe undeva si trebuie negociat pretul cu ele...pentru abuzuri ale acestor firme...cred ca singura varianta este institutia protectiei consumatorilor. ..problemele legate de cine plateste investitia ar trebui reglementate de legi serioase care sa ne aduca cu adevarat la nivel european..pana acum utilitatile erau la stat..si in virtutea inertiei cele care au fost privatizate pastreaza aceleasi obiceiuri de 2 lei...sa puna consumatorul sa plateasca investitia initiala in infrastructura (de orice natura ar fi..electricita te, gaze, etc..) infrastructura care ramane in patrimoniul lor..si nu apartine celui care a platit-o...in cazul de fata...in functie de sursa fondurilor cu care a fost finantata realizarea conductei principale..cos tul de racordare va fi mai mic daca de exemplu au fost finantate cu fonduri europene...cred ca asta e cazul...pentru ca altfe firma Gaz sud nu ar fi riscat sa-si bage capitalurile proprii in aceasta investitie fara sa stie macar cati clienti va avea..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Cristi Peter
0 # MulţumescCristi Peter 11-11-2009 13:57
Sper să mai fie şi alte instanţe, în afara OPPC.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV