Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

vasile-bolboja-tanganuPortalul Voxcernica.ro pe care Dvs stimaţi vizitatori îl urmăriţi de ceva vreme şi-a propus, a dorit, s-a străduit să fie o “voce” (vox= “voce” în limba latină, că doar de la Râm -Roma- ne tragem) a comunei noastre. Mai bine spus a dorit sa va puna la dispozitie un mijloc prin care vocea Dvs. sa fie auzita. Să fie o oglinda a vietii sociale, culturale etc. din comuna Cernica si sa prezinte si faptele cele bune si frumoase dar şi pe cele rele... Adică să  fie o “voce” a cetăţeanului de rând, a omului de lânga noi, a vecinilor noştri, a prietenilor noştri, a rudelor noastre,..Pana acum, am scris despre realizările edililor noştri: terenuri de sport şi echipe de fotbal, introducerea de gaze în unele sate (deocamdată), asfaltarea drumurilor judeţene şi locale, construirea primei săli de sport din comună, excelentele realizări ale karatistilor cernicaşi şi multe, multe altele. Noi cei de la Voxcernica, cu eforturi materiale şi umane considerabile am transmis (în direct!) meciuri de fotbal de pe excelentul teren de fotbal Căldăraru şi de pe (mai modestul, deocamdată) teren din Tânganu. Suntem deci de bună credinţă... Dar am scris şi despre nerealizarile si furturile din comuna noastră, despre gunoaiele depozitate oriunde, despre tăierea copacilor, despre monumente furate si zone naturale si istorice terfelite si batjocorite, despre scolii pustiite de copii si de invatatori, despre accidente de tot felul (rutiere, pescăreşti, etc.). Orice om de bună credinţă va înţelege că noi, neafiliaţi politic, vă servim pe Dvs. aceia care în momente de destindere accesaţi Voxcernica.ro....Dar să intram şi în domeniul concretului. Adică al furturilor cărora i-au căzut victimă şi ...semnatarul acestor rânduri...În noaptea de 29/30 decembrie 2010

am fost “călcat” de hoţi care mi-au sustras bunuri (scule) în valoare de peste 20 milioane (lei vechi)... “Evenimentul” s-a petrecut la ora 2,45 din acea noapte şi hotii au fost surprinşi chiar în momentul debutului operaţiunii de devalizare a magaziei  de scule  de un membru al familiei mele care făcea un rond de rutina la acea oră...Nici un zgomot suspect, nici un lătrat de câini (deşi am doi câini de rasă...). Aceştia au fost netralizaţi-paralizaţi circa 7-8 ore! Din fata portii mele a demarat un Wolswagen Golf, de culoare inchisa, spre soseaua Cernica-Fundeni… Să precizez că în cartierul meu de lângă Halta Tânganu, “Gâgâlicea” – cum i se mai spune – au fost furate, în ultimii ani, următoarele: 5 vaci, 4 cai, peste 8 porci ( nu le ştiu numărul exact), păsări (găini, curci, gâste a căror evidenţă este greu de ţinut), carne din frigider, etc. Şi sculele mele şi vă rog să-mi scuzaţi lipsa de documentare generată de tristeţe, altele pe care nu le cunosc şi nu mă mai obosesc să le aflu.... Concluzia noastră, a cetăţenilor din acest minicartier, este clară:

-       Cineva din zona le oferă hoţilor informaţii extrem de precise pe care le colectează în timp, tenace, discret, profesionist şi.... eficient material  pentru el...

-       O echipă complexă de hoţi actionează după un plan clar, documentat, precis, cu curaj, cu duritate şi după cum s-a văzut cu... eficienţă...

Până când? Este întrebarea pe care o adresăm autorităţilor locale: administrative şi poliţieneşti. Spre cinstea lor autorităţile politieneşti au reacţionat rapid: la circa o jumătate de oră după apelul meu (la tel 112) la locuinţa mea s-a prezentat agentul de serviciu din acea noapte din Cernica iar dimineaţa a venit o echipă complexă formată din 2 politişti şi 2 criminalişti care şi-au făcut exemplar datoria! Dar, aşa cum ne-au spus şi ei, munca lor nu are finalitatea dorită de noi, cetăţenii. Cazul, pe care l-am prezentat şi noi, când unui cetăţean din centrul satului Tânganu, i-au fost furaţi, în primăvara anului 2010, 2 porci, după cercetări asidue, a  fost rezolvat: sunt doi minori romi din Ţigănia Tânganului (de 14 ani), care au fost deferiţi justiţiei. “Noi ce putem să facem mai mult de atât”, mi-au spus.

Şi chiar aşa! Să nu ne ferim de adevăruri evidente...şi arhiştiute.  Aceşti hoţi au protecţii “înalte”! Până când nu se va rupe acest “cordon ombilical” noi vom fi păgubiţii şi alţii de “sus” şi de “jos”- profitorii... Noi ne-am făcut datoria cetăţenească şi am spus. Mai mult decât atât ... doar ... Dumnezeu cu mila lui...

In acest timp, in comuna noastra festivismul este si el la apogeu…

Comentarii   
Gigi Badiu
0 # TristGigi Badiu 06-01-2011 21:53
Este trist si sunt afectat de ceea ce vi s-a intamplat!Stiu ca nu sunteti singurul! Din nefericire astfel de vesti imi ajung la urechi tot mai des si ma doare. Si e mare pacat ca nu se face nimic si e si mai mare pacat daca acesti hoti sunt informati de oameni din satul nostru. Toti consatenii ar trebui sa se solidarizeze si sa incerce sa previna astfel de mizerii.
Am o propunere. Daca cineva are informatii despre hoti sa incerce sub forma anonimatului sa ajute la prinderea lor.
Sa dea Domnul sa fie prinsi cat mai repede.
Nu abandonati lupta si nu dati inapoi oricine ar fi ei. Sa auzim de bine!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Claudia
0 # Sat fara legeClaudia 20-04-2016 14:55
Si eu m-am mutat in Tanganu si am avut ocazia sa il vedem fata in fata pe hotul care avea nevoie de pompa din fantana noastra. Copii care mi-au pradat gutuiul,in lipsa...Romanii aici nu pot avea un trai linistit.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Vasile Bolboja
0 # cunoastemVasile Bolboja 20-04-2016 19:35
Ca locuitor nascut, crescut si traitor de o viata in Gagalicea, parte componenta a satului Tanganu, cunosc bine acest "blestem" care a cazut pe capetele noastre. Familia mea a fost - in doua randuri ! - victima a furturilor. Personal am atentionat autoritatile locale, pe domnul primar, am scris mai multe articole in publicatiile judetene, in Voxcernica, despre aceste furturi. In zadar. Ba chiar mi s-a reprosat ca fac o propaganda paguboasa pentru locuitorii comunei Cernica (evident si pentru Tanganu) alungand potentialii cumparatori. Dar suntem in campanie electorala locala si trebuie sa ridicam cu curaj celor care candideaza acest blestem cazut peste familiile noastre. Degeaba se fac santuri, podele, asfalturi pana in curtile votantilor daca nu avem siguranta muncii si straduintelor naostre de gospodari harnici si cinstiti. (Vasile Bolboja)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV