Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

plopi stejari cernica caldararuDe aproximativ doua zile, pe marginea soselei care leaga Cernica de Caldararu a inceput plantarea promisilor stejari in locul plopilor care au fost taiati fara mila in ultimii doi ani. Povestea acestor plopi o puteti gasi in articolele Pe langa plopii fara sot...adesea am trecut...si Comuna Cernica....a lui Plop-Voda. Acum cateva luni cand am discutat cu viceprimarul Nica Marian si in care i-am expus problema acestor plopi, mi-a spus ca in locul plopilor taiati vor fi 

replantati stejari. Si acest lucru vad ca s-a intamplat. Eu ma bucur foarte mult ca vom avea din nou o sosea simetric "strajuita", chiar daca pe o parte de plopi si pe de alta parte de stejari. Oricum chestiunea asortarii e mai putin importanta acum si speram sa nu fie un motiv pentru o viitoare macelarire a plopilor ramasi, mai ales ca "valoarea" energetica ca lemn de foc a acestora nu se compara cu cea a stejarilor. Cu aceasta ocazie as vrea sa remarc si faptul ca, tot in ultimele zile, pe soseaua Cernica (DJ 301), majoritatea plopilor au fost varuiti de catre mai multi lucratori, credem, angajati de catre Primaria Cernica. De asemenea au fost ridicate aproximativ 3 "bene" de moloz care fusesera "depozitate" la mijlocul soselei Cernica-Caldararu. Nota bene autoritatilor din Cernica si sper ca aceste activitati gospodaresti "de primavara" sa continue si dupa luna iunie. De asemenea, sper ca aceste autoritati impreuna cu cele de la Glina sa inceapa evacuarea mormanelor de gunoi de langa Caldararu, peste calea ferata, gunoaie despre care v-am relatat in articolele: Apocalipsa a sosit. La Caldararu, Cernica. Dezastru ecologic de proportii. siRaspuns Garda Nationala de Mediu cu privire la groapa de gunoi Caldararu, Cernica. Din pacate pana acum, nu s-a inceput ridicarea acestora asa cum prevede rezolutia Garzii de Mediu si in fiecare zi sunt aduse in continuare tone de moloz, gunoi etc. Daca pana acum doar calatorii "rutieri" de pe autostrada A2 le-au putut vedea din "viteza" acum si proaspetii calatori feroviari de pe ruta Bucuresti-Oltenita vor fi "impresionati" la 30 de km pe ora de imaginea satului Caldararu, Cernica.

A se citi si:

Comuna Cernica....a lui Plop-Voda

Plopi taiati pe soseaua Cernica. 16.02.2020.

Plantare stejari soseaua Cernica-Caldararu.

Cernica racordata la autostrada A2. Potential progres, dar cu ce pret ? Cine credeti ca sunt adevaratii beneficiari ?!

Pe langa plopii fara sot...adesea am trecut...

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV