100 ani marea unire
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Organizator: Parohia Bălăceanca

Parteneri: Primăria Comunei Cernica, Arhiepiscopia Bucureștilor, Protoieria Ilfov Sud, Parohia Cernica, Parohia Tânganu, Parohia Căldăraru, Parohia Poșta, Scoala Gimnaziala Nr. 3 Bălăceanca, Școala Gimnazială Nr. 1 Cernica, Scoala Gimnaziala Nr. 2 Tânganu.

 Scopul: realizarea transferului de valori între generaţii prin prezentarea istoriei prin imagini de arhivă și cântece patriotice și de folclor românesc.

Persoane implicate direct: 100 elevi – nivel gimnazial și 10 cadre didactice, din 3 unități de învățământ din Comuna Cernica și alți voluntari.

Activitățile propuse:

Expoziție de Imagini de Arhivă și carte veche din Satul Bălăceanca. Locație: la Sala de mese a Casei Parohiale din Bălăceanca. Data: Începând cu Duminică 13 mai 2018. Ora 12.00.
Concert de Cântece Patriotice. Coruri invitate: Corul Scolii Nr. 3 Bălăceanca, Corul Școlii Cernica, Corul Școlii Tânganu, Corul de Copii Cristal al Parohiei Bălăceanca. Fiecare cor va interpreta la alegere 4-5 cantece fie patriotice, fie din folclorul național. Invitați speciali: interpretele de muzică populară Felicia Oblesniuc din Bucovina și Rodica Crețu din Bălăceanca. Locație: Sala de Sport a Școlii nr. 3 din Bălăceanca. Fiecare membru participant va primi o diplomă de participare și un cadou. Data: Joi 17 mai 2018. Ora 18.00.
Hora României organizată după concert în aer liber sau în Casa de Cultură (în funcție de vreme și de numărul de participanți). Data: Joi 17 mai 2018. Ora 19.00.

Justificare:

Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul ajută să ştim cine suntem, de unde venim. Ne dezvăluie trecutul, ne arată parcursul înaintaşilor noştri, greşelile lor, trecutul cu bune şi rele. Aşa putem învăţa că suntem un popor greu încercat, dar plin de resurse. Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii!

Cunoscându-ne istoria, putem să ne cunoaștem viitorul. Cunoscând experiențele străbunilor ne imbogățim propria viață. Dorim sa investim in educatia copiilor nostri caci investind in ei, investim in viitorul Romaniei! Investind in cultura si educatia copiilor vom asigura un viitor bun lor, parintilor lor si urmasilor urmasilor nostri.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV