Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Poate va mai aduceti aminte de Walter Dionisie, (click link) simpaticul nostru prezentator al spectacolelor organizate de VoxCernica si primaria Cernica in anul 2002 si 2003. Putini din acesti spectatori stiu/stiau ca Walter este un binecunoscut compozitor, interpret si solist din Romania si care a compus numerose melodii pentru multe din celebritatile muzicale romanesti si straine. Anca Oprescu este cadru didactic la scoala din Cernica din anul 1988 si de asemenea autoare a volumului de poezie "Apa de Ploaie"  precum si a doua carti pedagogice

("Dezvoltarea competentei de comunicare a scolarului" Ed. Iasi-2009 si "Contributia jocurilor didactice la stimularea dezvoltarii cognitiv-afective a scolarului mic"). Anca si Walter nu s-au cunoscut cu ocazia spectacolelor mai sus mentionate ci mult mai tarziu, in 2010-2011. De atunci, a inceput o colaborare fructuoasa si talentele celor doi s-au concretizat deja in mai multe melodii compuse de Walter pe versurile Ancai. Una dintre melodiile pe care vi le prezentam si Dvs. si care se numeste "Pretul corect" este interpretata de Alexandra Usurelu, o cantareata in plina ascensiune si care a obtinut o bursa a fundatiei Andreei Marin Banica, in cadrul emisiunii Confesiuni de la TVR2. Cand muzica intalneste cuvintele, vietile unor oameni pot fi schimbate...asa cum e cazul si Alexandrei...si asteptam si alte melodii ale celor doi si de ce nu lansarea unui album cu aceste melodii pe care eu personal asa l-as intitula ("Cand muzica intalneste cuvintele...").,  le uram succes in continuare si promitem sa va tinem la curent cu evolutia artistica a celor doi prieteni ai comunei Cernica...si inchei prin a va prezenta una din poeziile Ancai Oprescu din volumul "Apa de ploaie"  :

Calator
Sunt călător pe-o cale ferată
Gările oarbe  îşi caută-un  tren
Roţile -mi taie privirea uitată
Pe drum între Rai şi  Infern
Sunt călător pe-o cale întoarsă
Iarba-mi răsare din cer
Nici n-am plecat , şi mă întorc acasă
Merg dinspre mâine spre ieri
Sunt călător pe-o Cale Lactee
Calc  pe lumină de stea
La poarta cerului sunt lacăt şi cheie
Sunt călător pe marginea mea
Şi merg cu ochii închişi prin Lumea fără vină
Ei  nu ştiu că  sunt viu  şi cresc în ochi lumină
Privirea lor e goală , orbirea mea e plină

 

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV