Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

trafic soseaua cernica centura bucuresti restrictionat

Sursa info: AgerPres 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, urmare a măsurilor instituite pe Centura municipiului Bucureşti, respectiv de restricţionare a accesului autovehiculelor pe DJ 301 (Pantelimon - Cernica), de la intersecţia cu DN 3, la pasajul la nivel cu calea ferată, care s-a închis, circulaţia se desfăşoară fluent, fiind eliminate coloanele de maşini.

IGPR precizează că, pentru eliminarea conflictelor de trafic şi creşterea gradului de fluenţă a circulaţiei pe Centura municipiului Bucureşti, începând de luni, a fost restricţionat accesul autovehiculelor pe DJ 301 (Pantelimon - Cernica), de la intersecţia cu DN 3, la pasajul la nivel cu calea ferată, care s-a închis. 


Accesul în comuna Cernica se realizează pe DN 3, prin pasajul rutier suprateran "Acumulatorul" - Centura municipiului Bucureşti. 

Acţiunea s-a desfăşurat din dispoziţia primului-ministru Victor Ponta şi a fost coordonată de un grup de lucru condus de vicepremierul Gabriel Oprea. Din grupul de lucru au făcut parte ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi reprezentaţi ai CNADNR. În cursul zilei de luni aceştia s-au deplasat în zonă, pentru a evalua, împreună cu specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, modul de desfăşurare a traficului rutier pe Centura municipiului Bucureşti. 


În urma evaluărilor, a reieşit faptul că formarea unor coloane de maşini care ajung frecvent la lungimi de 5-10 km pe ambele sensuri de circulaţie, mai ales în zona nodului rutier Cernica, este generată de

numeroasele zone de conflict existente, care, implicit, determină o scădere a vitezei de circulaţie a autovehiculelor. 

De asemenea, întrucât acest tronson de drum este dublat de o cale ferată industrială simplă, existând în zona intersecţiei cu DJ 301 un pasaj la nivel cu calea ferată, fluxul de autovehicule care circulă pe Centura municipiului Bucureşti pierde prioritatea. 

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier în această zonă, încă din luna mai a fost instituit un post fix de dirijare cu agenţi de poliţie, soluţie care nu a rezolvat însă în mod eficient problema. 

Urmare a restricţionării, începând cu data de 19 august, ora 20,00, a accesului autovehiculelor pe DJ 301 Pantelimon - Cernica, de la intersecţia cu DN 3, la pasajul la nivel cu calea ferată, coloanele care se formau în fiecare dimineaţă, în zonă, au fost eliminate. Accesul în comuna Cernica se realizează pe DN 3, prin pasajul rutier suprateran ''Acumulatorul'' - Centura Bucureşti. Datorită acestei restricţii, timpul de parcurgere a sectorului de drum a scăzut simţitor. 

În prezent, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară fluent, fără a exista coloane în aşteptare, însă viteza de deplasare este redusă din cauza denivelărilor pronunţate ale părţii carosabile, întâlnite pe întreaga lungime a părţii sudice a Centurii municipiului Bucureşti. 

Pentru monitorizarea desfăşurării traficului, în zonă acţionează un echipaj de poliţie rutieră, fiind, totodată, continuate lucrările de amplasare a semnalizării rutiere de orientare şi informare a participanţilor la trafic cu privire la noile reglementări. AGERPRES/(AS - autor: Cristina Tatu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Comentarii   
Guest
0 # Bravo, mai departeGuest 28-08-2013 20:04
Propun sa se incide toate intersectii cu centura. Nu va mai fi un problem niciodata - garantat.

Cam asa de mare este capacitate de a resolva probleme a guvernului actual.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV