Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cu o zi inainte de Ziua Nationala de 1 decembrie, a fost finalizata si constructia noului monument al eroilor de la Caldararu, Cernica.

Acesta a fost amplasat in locul unei fantani vechi de aproximativ 100 de ani, situata in bifurcatia strazii Nucilor cu soseaua Independentei din satul Caldararu,in spatele fostului "Aprozar", langa fosta statie RATB.

Pe soclul acestuia sunt inscriptionate numele locuitorilor din satul Caldararu, care si-au jertfit viata in primul si in al doilea razboi mondial. Soclul acestui monument este identic cu noul monument din Balaceanca si este placat cu marmura,  inlocuind vechiul monument, construit din beton, de parohia bisericii ortodoxe Caldararu, amplasat la intersectia strazii Bisericii cu strada Tineretului ( a se vedea foto de mai sus).

noul monument al eroilor de la caldararu cernica vechiul monument al eroilor de la caldararuDin ceea ce am aflat pana acum, acest vechi monument va fi mutat in curtea bisericii din Caldararu, in conditiile in care, acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic.

Noul monumentul a fost construit prin grija si din bugetul Primariei Cernica. 

 

 

 

noul monument al eroilor de la caldararunoul monument al eroilor de la caldararu 2A se citi si:

Put de aproximativ 100 de ani din Caldararu-Cernica, sacrificat. Traditie sau "modernism" ?!

Vulturul eroilor de la Balaceanca a renascut. 29-noi-2019.

 

 

 

 

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV