Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Casa Corpului Didactic Ilfov a organizat cea de a şaptea ediţie a concursului judeţean de reviste şcolare intitulat " Trofeul – Revista Scolară Ilfoveană 2014". Au participat 12 reviste din 11 unităţi de învăţământ din judeţul Ilfov. Printre ele şi revista "Mlădiţe de primăvară" coordonată de prof. Adela-Cristina Andrei de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Bălăceanca. Este o revistă nou înfiinţată care la primul test a reuşit o performanţă onorabilă.

A ocupat locul 3 la amintitul concurs, la secţiunea "Invăţământ gimnazial". A fost o performanţă realizată într-o companie valoroasă cu concurente cu mai vechi state de serviciu.

revista mladite de primavara balaceanca cernica 1revista mladite de primavara balaceanca cernica 2Voxcernica a descins la Şcoala Gimnazială din Bălăceanca, acolo unde se află "laboratorul" din care s-a lansat această primă revistă scolară din comuna noastră. Acolo am întâlnit şi am discutat, pe îndelete, cu tânara şi entuziasta profesoară de limba romană, Adela Andrei. Dumneaei ne-a explicat parcursul acestei inedite (pentru comuna noastră) iniţiative materializate în aceste... "Mlădiţe de primăvară". Adică înclinaţiile literare ale copiilor şi nepoţilor noştri.
Drumul, nici un se putea altfel, a fost destul de greu. Dacă avem copii talentaţi, cu evidente inclinaţii artistice, cu precădere litrerare, problemele materiale sunt deosebit de grele. Costurile materiale ale celor câteva zeci de exemplare realizate au fost sustinute de revista "Cutezătorii" .

Foarte realistă, profesoara Adela Andrei, şi-a propus, pentru viitor, o periodicitate rezonabila: trimestrială. Dar problemele materiale atârnă precum "Sabia lui Damocles" asupra talenţatilor, inimoşilor şi doritorilor de frumos. Adică copiii şi nepoţii noştri. Poate Primaria comunei noastre va aprecia eforturile copiilor şi dascălilor noştri (cum ne place nouă să spunem, "de ţară") şi va găsi resursele financiare, altminteri modeste, pentru finanţarea efortului şi talentului odraslelor noastre.

Noi, cei de la Voxcernica, am consemnat sec, statistic performanţa mult mai tinerilor noştri confraţi in ale scrisului. Şi le oferim spatiul generos al portalului nostru pentru a-si expune rezultatele muncii lor începător–literare. Deasemenea, în viitorul apropiat, vom face o prezentare a conţinutului revistei şi cele mai semnificative vor fi reproduse in portalul nostru.

Deci, felicitări "mlădiţelor" care au realizat ..."Mlădiţe de primăvară"

Şi îi aşteptăm. Cu toata dragostea şi repsctul nostru.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV