Romania Libera: 18-februarie-1976 - Rubrica OPINII

"Satul Căldăraru, comuna Cernica, judeţul Ilfov este aşezat foarte aproape de Capitală (la circa 3 km de linia de centură C.F.R.) şi are peste 1 500 de locuitori. Foarte mulţi dintre aceştia lucrează la Bucureşti in diverse întreprinderi sau instituţii iar cei tineri sunt elevi la diferite şcoli din Capitală. Cu toată această poziţie geografică favorabilă, satul este, din păcate, lipsit de orice legătură directă cu oraşul, ceea ce provoacă mari greutăţi tuturor cetăţenilor, fie ei tineri sau virstnici.

Pentru remedierea acestei situaţii, rog organele judeţene de resort să analizeze următoarele propuneri : Prelungirea liniei deautobuz I.T.A., cursa Bucureşti-Cernica, pină la satul Căldăraru (circa 2 km). Cred că este o doleanţă uşor de înfăptuit, deoarece există un drum pietruit iar doi şoferi angajaţi ai autobazei Pantelimon domiciliază chiar în sat; legarea telefonică a satului cu Oficiul poştal Cernica. Lipsa acestui mijloc de comunicaţie este resimţită de cetăţeni. Pentru a chema Salvarea trebuie mers pină la Cernica (dus şi întors 40—45minute). Şcoala generală şi ea cu greu ţine, din această cauză, legătura cu organele superioare locale."

NICOLAE ANDREI şcoala generală din Căldăraru comuna Cernica, judeţul Ilfov (n.r. - Profesor de istorie si geografie la Scoala Gimnaziala Caldararu, clasele V-VIII inainte de 1989 și judecator. Astazi scoala este dezafectata pana la finalizarea lucrarilor de renovare / modernizare)

Comentarii pe Facebook de la cititori:

Teodora Troanca 9-oct-2023:

Da era foarte greu și acum,40 de ani cînd făceam naveta la liceu, mergeam pe jos pină la,,coturi ,, și de acolo venea,,irta,, de la Posta sau Bălăceana care era deja super aglomerată iar de la Cernica deja nu mai puteam respira de aglomerație sau mergem pe jos pe lîngă calea ferată spre partea cu Cățelu, Pantelimon da totuși a fost frumos, mereu a fost o problema transportul, dar tot este și va rămîne colțul meu de rai.
Stimatul nostru domn profesor de istorie din timpul cînd se învăța carte cu adevărat,frumoase și scumpe amintiri, și despre doamna profesoară de limba română Bucur Safta, despre doamna directoare Ștefan Domnița, despre domnul învățător Lascu Nicolae,domnul de sport Vlad,doamna de biologie Dulubei,doamna educatoare Getuta și mulți alții care ne-au incantat copilăria pentru mine satul natal Căldăraru a fost și va rămîne universul meu, sufletul meu,cel mai frumos loc de pe pămînt ,cel mai frumos era vara cînd se lua vacanta și mama mea scumpă și dragă,tanti Lenuța de la școală mă lua cu ea să o ajut să facă curățenie,era un sunet așa frumos pe holul gol fără copii și chiar dacă vorbeam în șoaptă tot se auzea un ecou frumos și mirosea așa frumos a vopseluri și plopii de lîngă gardul cu biserica făceau un foșnet continuu, colțul meu de rai

 

 A se citi si:

Recunoasteti aceasta imagine istorica? Click fotografie pentru raspuns.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV