Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

vultur monumentul eroilor balaceanca - 07monumentul eroilor balaceancaVa prezentam noutati HALUCINANTE cu privire la stadiul refacerii Monumentului Eroilor din Balaceanca profanat, distrus si furat in 13 ianuarie 2010 de catre autori inca neidentificati (cel putin oficial, pentru ca se pare ca totusi unii dintre concetatenii nostrii cam stiu despre cine este vorba). Acest eveniment, care a intristat o multime de persoane, a fost relatat in acest portal in articolele click aici: "Monumentul eroilor din Balaceanca a fost distrus" ,  "Vulturul eroilor din Balaceanca s-a intors acasa. Cu aripile frante" si "Odiseea vulturului continua. Pana cand ?!" . De asemenea, pentru a vedea cum a ajuns sa fie reprezentata maretia eroilor din Balaceanca click aici pentru foto . Dupa cum relatam in aceste articole, s-a reusit recuperarea vulturului de bronz al monumentului la aproximativ doua saptamani de la acest eveniment, chiar daca intr-o stare deteriorata. Totusi blocul de marmura nu s-a putut recupera iar numele eroilor din Balaceanca inscriptionate pe acest bloc de marmura s-au pierdut odata cu acesta. Din pacate, nici o institutie din comuna Cernica nu detine numele acestora, astfel incat repararea monumentului a fost amanata pana cand vor fi gasite aceste nume. Anul acesta (2012), Primaria Comunei Cernica a apelat la D-l Ciotoran Nicolae, vicepresedinte al Asociatiei Vox Cernica,  pentru a-i sprijini in gasirea listei acestor eroi. Imediat, D-l Ciotoran a purces la treaba si a inceput

sa scotoceasca prin arhivele relevante, reusind pana acum sa gaseasca o parte din numele acestor eroi. Si acum vin noutatile halucinante. In cautarile sale asidue a ajuns si la "Oficiul National pentru Cultul Eroilor" si unde i s-a spus urmtoarele: baza de date/arhiva unde ar putea gasi aceste nume se afla in posesia lor, dar, D-lui Ciotoran nu i se poate permite accesul si de asemenea, ca e mult de munca si din pacate acest oficiu nu are resursele necesare pentru a putea face ei insisi acesta cercetare. Va vine sa credeti ?! Stati ca inca nu e tot. Ok si ce putem face, intreaba D-l Ciotoran. Un domn colonel al carui nume il puteti vedea in raspunsul de mai jos, i-a propus ca acest oficiu sa faca o adresa catre U.M. 02405 pentru a obtine de la aceasta unitate militara aceste nume, chiar daca se pare ca banuiau cam care o sa fie raspunsul acestora. Au facut aceasta adresa, si mai jos puteti citi raspunsul:

Nr. C.E. 3128 din 04.12.2012

Stimate domnule Ciotoran,
Urmare a solicitarii dumneavoastra privind obtinerea de informatii referitoare la identificarea situatiei militare a eroilor romani, originari din localitatea Balaceanca, jud. Ilfov, decedati in Al Doilea Razboi Mondial, va aducem la cunostinta ca ne-am adresat in acest sens U.M. 02405 Pitesti. In adresa de raspuns a acestei institutii, inregistrata cu nr. C.E. 3051/26.11.12012, ni se comunica ca pentru rezolvarea favorabila a acestei cerinte sunt necesare, pentru fiecare militar, date personale (data si locul nasterii, prenumele parintilor), precum si denumirea unitatii militare din care acesta a facut parte.

Cu stima,

DIRECTORUL
OFICIULUI NAŢIONAL PENTRU CULTUL EROILOR
Colonel
dr. Marian POPESCU

Oameni buni, in ce tara am ajuns sa traim ? Ceea ce vedeti este chiar ceea ce vedeti (WYSIWYG). Domnilor responsabili cu pastrarea memoriei eroilor cazuti la datorie pentru Romania, chiar nu realizati in ce postura va puneti si ne puneti ? Mi-aduc aminte de dirigintele meu care ma facea sa rosesc cand imi spunea: Bai, tie nu tie jena de jena ta ? Domnilor, daca un asemenea raspuns ar fi venit din partea unei primarii oarecare sau alta institutie civila as mai fi inteles, ca asta e, atata putem, dar sincer, din partea unor militari, care oricand la randul lor ar putea fi eroi, "pozitivi" binenteles, nu m-as fi asteptat niciodata. Poate nu intelegem noi bine acest raspuns si haideti sa il mai analizam inca o data. Deci cineva cere sa i se dea niste nume. Pana aici e clar. Raspunsul este: Ca sa va dam aceste nume, va rugam sa ne dati data si locul nasterii, prenumele parintilor. Da, este asa cum am crezut de prima data, HALUCINANT. Stimati cititori, poate printre Dvs. exista oameni care au luat note mai mari la logica, ca noi ne-am dat batuti. Cel putin cu analiza acestui raspuns pentru ca Vox Cernica va continua aceste investigatii pentru ca in sfarsit acest monument sa fie repus la locul lui. Poate urmatoarea oprire va fi la Ministerul Apararii Nationale sa vedem daca acolo vom gasi intelegere, si poate ne facem mai bine intelesi cu ceea ce dorim, noi, simpli muritori de la Cernica. 

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV