Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

cabluri furate in caldararu 2-feb-2011

Ieri, 2-2-2011, in satul Caldararu, cablurile de fibra optica ale unuia din operatorii de cablu care ofera servicii de televiziune, au fost taiate si furate. Se pare ca autorii au fost prinsi... in urma unui semi-flagrant...acestia lasand in urma lor ...o scara...e vorba de vreo doi pustani...amatori de metale neferoase....O echipa a operatorului de cablu (este vorba de Akta) se afla deja astazi in Caldararu, pentru refacerea retelei. Nu este pentru prima oara in comuna Cernica, cand hotii confunda fibra optica cu firele de cupru si nu este prima data cand un operator de televiziune prin cablu, de internet sau de telefonie e victima vanzatorilor de metal la kilogram si e nevoit sa refaca reteaua pe portiunea "praduita". Pe langa pagubele materiale produse si disconfortul locuitorilor abonati la acesti operatori, pe termen mediu si lung, calitatea serviciilor si reputatia zonei

pentru acesti furnizori a fost deja compromisa. De asemenea si nivelul invesitiilor in aceste servicii este compromis pentru ca nimeni nu vrea sa subventioneze prelucratorii de metale feroase si neferoase. Si ne vom intreba de ce in continuare vom fi incadrati in continuare in categoria "mahala" de Bucuresti. De exemplu Romtelecom, nu poate oferi servicii de internet in Caldararu la viteze de download mai mari de 6 Mbps si upload mai mare de 512 kbps, tocmai din cauza acestor dese rupturi si innodari in retea. Cel putin asta a fost explicatia data atunci cand personal am vrut sa vad ce specificatii au serviciile lor de internet. Acum ne imaginam cat de simplu va fi pentru cei care vor sa evite camerele de supraveghere video care au inceput sa fie amplasate in comuna. Tac-pac si uite asa se scapa de semnalul video. Ca sa-si produca efectele aceste camere video si sa se justifice investitia in aceste echipamente vor trebui luate si alte masuri (inclusiv preventive). Simpla amplasare a acestora in intersectiile principale inclusiv a unui televizor in incinta primariei unde vizitatorul va fi impresionat de faptul ca, in sfarsit e si el "supravegheat", nu credem ca sunt suficiente. Nu stim cat vor mai continua aceste furturi si sincer si noi ne-am plictisit de acest subiect, dar deocamdata suntem inca nevoiti sa vi le semnalam.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV