Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

vasile-bolboja-tanganuLa "imbrăţişarea finală " dintre vara si toamna anului 2013 (31 august – 1 septembrie) un grup de iubitori împătimiti ai fotbalului din Tânganu, in frunte cu antrenorul echipei Progresul Cernica II, Gheorghe Alexandru-Ţânţaru, a organizat un turneu de fotbal, o competitie numită simplu: Cupa Cernica, editia I – 2013.

Să ne amintim că in urmă cu un deceniu au fost organizate, intre anii 2002-2004, trei editii spectaculoase ale... Cupei Cernica... S-a dorit o reluare, desigur, mai modesta...

Această cupă a fost organizată şi sustinută financiar, organizatoric si... moral, in exclusivitate, de oameni "de bine" din Tânganu... Aici trebuie sa amintim pe fratii: Bogdan si Paul Sava, fiii cunoscutului fotbalist de pe timpuri, Dumitru Sava, care au suportat jumătate din cheltuielile de arbitraj. Un modest aport  material, organizatoric si mediatic l-a adus si Voxcernica.

Au participat 4 echipe: Liceul "Sf. Pantelimon" (fostul liceu "Electro-Aparataj", acelaşi unde la 12 august 1978 a fost infiintată binecunoscuta pepinieră de fotbal, "Luceafărul", generatoare a atator talente ale fotbalului românesc...), ACS Pantelimon, "Juniorul" Bucuresti si Progresul Cernica II.

Vremea a fost superbă, terenul a fost pregătit la nivelul maxim al posibilitătilor, spectatori civilizati iar în teren fotbal de calitate cu multe

goluri si faze spectaculoase.

Si acum rezultatele Sâmbătă 31 august 2013:

Liceul "Sfantul Pantelimon" - Juniorul Bucuresti 3-0

Progresul Cernica II - ACS Pantelimon 6-2.

Duminică, 1 septembrie 2013,: au evoluat, in deschidere, pentru locul 3, invinsele din prima zi, iar in meciul "derby" pentru locul 1 invingătoarele din prima zi:

Juniorul Bucuresti - ACS Pantelimon 2-1

Liceul "Sfântul Pantelimon" - Progresul Cernica II 1-1 (4-3 după executarea loviturilor de departajare). Intr-un cadru festiv echipelor invingatoare li s-au înmânat cupe care să ateste participarea lor la competitia noastră.

După cum se vede din prezentarea rezultatelor au fost multe goluri, au fost si surprize iar finalul a fost unul de adevărată competitie: câstigătoarea a fost decisă de un penalty in plus, bine executat...

A fost o competitie cu mai multi câstigători. In primul rând tinerii fotbalisti care au evoluat pe primitoarea arena sportivă din Tânganu, apoi spectatorii si, nu in ultimul rând, noi cei de vârsta a treia, fosti fotbalisti, cărora frumoasa competitie ne-a trezit amintiri din trecute vremuri.

In final să consemnăm si o dezamăgire: nu a participat nimeni din partea ACS Progresul Cernica, din partea Primăriei si, incredibil!, nici unul dintre cei 17 consilieri locali. Si vreo 4 chiar locuiesc in Tânganu. Să mai spumen că avem si unul din Fundeni deci de la "coada" Tânganului. Ba incă mai avem si unul judetean... Să nu creadă dumnealor că localnicii nu au putut bea o bere colegial-sportivă cu oaspetii nostri, oameni de o deosebită valoare. In special profesori dar si părinti . Ai nostri consilieri pot să hiberneze (in plină vară) in continuare.

In final permiteti o destăinuire a semnatarului acestor rânduri care participa la organizarea de competitii sportive locale de prin anul 1970: este mândru că a participat la o asemenea intrecere atât de curată, de spectaculoasă, de prietenească...

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV