Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Nu doar Bucureștiul a fost afectat de furtuna violenta de azi noapte ci si localitățile din Ilfov, inclusiv satele comunei Cernica,

Din mesajele primite pana acum, si după cum puteți vedea si Dvs. din imaginile de mai jos, majoritatea grădinilor locuitorilor au fost pur si simplu spulberate de grindina, potopul si vântul puternic de azi-noapte, din jurul orelor 11:15 -12:30.

Săteni sunt consternați văzând în dimineața aceasta, ce s-a ales de munca și banii lor și ce a mai rămas din fructele, vița-de-vie și legumele din grădinile lor. De asemenea sunt compromise total si culturile de grâu si porumb de pe lunca Cernica si alte zone.

RO-Alert, si-a făcut din plin datoria, previzionând cu precizie orele, natura si magnitudinea stihiilor de azi-noapte. Bineînțeles ca mulți dintre noi nu am ținut cont de aceste avertismente. Oricum felicitări pentru promptitudinea acestora.

Totuși ce ar fi putut face locuitorii pentru a-si proteja grădinile in fata acestei urgii?! Din păcate, nimic. Cu natura, sau cu Doamne, Doamne, nu prea poți sa te pui. Doar să te resemnezi, sa zici ca ai scapăt de o grijă, sau sa o iei de la capăt. Teoretic, avem de ales.

Eu cel puțin, am mai văzut ploaie, grindina, dar nu am văzut niciodată, sa se producă atâtea pagube in zona Cernica, din cauza unei furtuni. La mine, toată gradina, dar absolut toată (roșii, ardei, vinete, telina, salata, ceapa, usturoi, cartofi, capșuni, etc.) inclusiv bolta de viță-de-vie este făcută praf. Tocmai ce udasem și legasem roșiile și mă minunam că, în sfârșit anul ăsta poate, mâncam din nou roșii crescute în gradina proprie.

La vecini, am văzut ca plasa de umbră, nu i-a ajutat prea mult, aceasta căzând pe legume. Se pare ca, majoritatea solariilor, care aveau si o plasa de umbrire, au trecut cu bine de grindina.

Va rugam sa ne povestiți cum este la Dvs. si sa trimiteți video-urile Dvs sau link-urile către aceste video pentru a le prezenta publicului din comuna noastră.

 

@voxcernica.ro #cernica #voxcernica #furtuna ♬ original sound - voxcernica.ro

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV